Култовите сцени във филма Джурасик парк трябва да бъдат заснети наново,

...
Култовите сцени във филма Джурасик парк трябва да бъдат заснети наново,
Коментари Харесай

Бягането би счупило краката на тиранозавъра

Култовите подиуми във кино лентата " Джурасик парк "  трябва да бъдат снимани отначало, тъй като скоростта, с която тиранозавърът бягаше в тях, е била доста по-висока от онази, с която той е тичал в действителния живот.

Палеонтолозите дебатират от десетилетия за скоростта, развивана от царя на динозаврите преди милиони години. Но последните проучвания демонстрираха ясно, че всеки по-сериозен бяг би нанесъл съществени провали по краката от колената надолу. “Тиранозавър рекс не е бил механично кадърен на бързо тичане ”, споделят учените от университета в Манчестър в своя теоретичен труд, оповестен в  Peer J .

Те са достигнали до този извод след серия от детайлни компютърни симулации, които са употребявали техниката на тъй наречените динамичност на доста тела. Тя изследва държанието на разнообразни твърди обекти, които са свързани между тях, и проучва всевъзможните огъвания и завъртания в другите елементи от скелета на симулираното животно. 

За задачата на своите проби учените са решили да ревизират какъв брой би тичал един тиранозавър, тежащ консервативните 7206,7 кг. Оказало се, че скорости над 27,7 км биха оказали извънредно отрицателен резултат върху костите на животното.

За информация – средностатистическият човек върви с към 4,8 км/ч, тича с 8-9 км/ч, а Юсеин Болт може да избяга 100 метра с 38 км/ч.

Най-разумната скорост за един тиранозавър би била към 13,8 км/ч. Горе-долу колкото човек, тичащ да хване рейс.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР